Friday, August 14, 2020

FOREX TRADING BLOG

US Dollar under granskning - hvor sterk er dollar egentlig?

Author: Erik Furstenberg/Monday, January 02, 2017/Categories: Artikler

Noen ganger må vi ta et tilbakeblikk og se bakover på den fjerne fortid. Dette er spesielt nyttig med FX trading og virkelig analysere en valutas egentlige ytelse over en viss tid.  

 

Mennesker pleier å være svært subjektive når det gjelder å huske bestemte hendelser og omstendigheter.

 

Du skjønner, vi takler normalt finansmarkedene med en bestemt skjevhet eller ideen om hvor prisene vil flytte seg og når de flyttes. I ettertid holder vi ofte på visse fordommer over hendelser vi gjerne ville ha likt å se i markedene.

 

Dette er følelsen jeg får når jeg ser på den amerikanske dollarens faktiske ytelse det siste året. US dollar indeksen, som vanligvis er en generelt en god indikasjon på USD styrken, gir oss ikke et klart bilde av kjernestyrken til denne valutaen når vi ser tilbake på 2016. En titt på denne indeksen skaper nærmest en illusjon om at dollar har styrket mot alle de andre store valutaene i 2016 - som er langt fra sannheten.

 

US Dollar Index Måneds diagram


 

Som du kan se, økte denne indeksen betydelig i 2016. Husk, denne indeksen er sammensatt av amerikanske Dollar mot fire likevekt hovedvalutaer - Britisk pund, Euro, japanske Yen og australske dollar.

 

Så hva er årsaken til dette "avviket"? Jeg kaller det "the Greatly Brittle Pound" (britiske pund). Men helt seriøst er GBP en overmåte 'sprø', og har aggressivt avslått mot de fleste valutaer det siste året, og også mot dollar.

 

GBP nedgang mot USD i 2016 var hele 2404 pips. Dette er den primære årsaken til den kraftige økningen i US dollar indeksen over denne perioden.

 

GBP/USD Ukentlig diagram


 

Brexit har nådeløst kastet pund i dumper. En nedgang i 2404 pips er ikke et lite tap, er det vel?

 

Foruten den britiske pund, de to andre store europeiske valutaene opptrådt dårlig mot dollaren i 2016. Euro overga 362 pips og sveitsiske Franc 172 pips. 

 

Så hvilke store valutaer klarte å få avkastning på dollaren i løpet av 2016? Den største gevinsten i pips var Kanadiske dollar som hustled 381 pips ut av US dollaren.

 

USD/CAD Ukentlig diagram


 

Den kraftige økningen i oljeprisen i 2016 hadde sikkert en svært positiv effekt på den Kanadiske dollaren. Husk, kanadiske dollar og oljeprisen er sterkt korrelert.

 

Neste er japanske Yen som postet en gevinst på 320 pips mot USD i 2016. Dette er vanskelig å tro når du ser på den siste pris-action på det daglige diagrammet:

 

USD/JPY Daglig diagram


 

Det eneste vi ser på diagrammet ovenfor er den amerikanske dollaren kjører over den japanske Yen som en søppel lastebil over et ekorn. Men se på uke diagrammet:

 

USD/JPY Ukentlig diagram


 

Siste bounce av nesten 2000 pips har vært i stand til å slette det massive tapet som paret påløpte tidligere i år. Husk, når dette paret synker, betyr det at japanske Yen får avkastning mot US dollaren. 

Den siste store valutaen er den australske Dollar som fikk en ydmyk 11 pips mot USD. Hva en forferdelig ytelse for et fullt år trading! Likevel var det en gevinst, og gevinst er tross alt en gevinst.

 

Utsiktene for tidlig 2017 - januar

 

Den andre halvparten av 2016 så amerikanske dollar gjøre comeback mot mange av de store valutaene. Dette bullish momentum er fortsatt i hovedsak intakt. Det ville være klokt å stikke til dette bullish bias for nå. Selv de tre store valutaene som fikk mot Dollar i 2016, er for tiden viser betydelig svakhet mot den.

 

Så selv om Dollar postet en noe kontroversiell ytelse i 2016, er det definitivt noe solid bullish momentum bak i øyeblikket.

 

Jeg vil personlig være mer behagelig når riktig likviditet tilbake til markedet. Hvis du er trading denne uken, pass på hakkete forretningsvilkår som denne uken kan fortsatt være underlagt tynt markedsforhold.

 

Mandag vil bli stengt for handel, men du vil kunne handle igjen på tirsdag.

Må du ha en fabelaktig tid i 2017 fylt med flere trades og mye fortjeneste - godt nytt år!

Tags:
FXML NOR

Erik Furstenberg

Other posts by Erik Furstenberg
Contact author

Name:
Email:
Subject:
Message:
x